Instituții publice digitalizate, prin Regio Sud-Vest

NOUTĂȚI ADRSV - Instituții publice digitalizate, prin Regio Sud-Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, anunță lansarea apelului de proiecte pentru digitalizare în beneficiul cetățenilor.

Este vorba despre apelul finanțat în cadrul Priorității 2: Digitalizare în beneficiul cetățenilor și al firmelor, Obiectivul specific 1.2: Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice.

Data deschiderii apelului de proiecte, respectiv a publicării ghidului aprobat: 22.01.2024. Perioada de depunere a cererilor de finanțare: 22.03.2024, ora 12:00 – 22.06.2024, ora 12:00. Procesul de evaluare se va realiza în ordinea depunerii proiectelor în MySMIS2021/ SMIS2021+.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și are o alocare financiară de 13.361.136 euro. Ajutorul financiar nerambursabil: maximum 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Acțiuni principale sprijinite în cadrul apelului:

  • dezvoltarea, testarea și rularea de soluții digitale inovatoare, aplicații digitale, produse și procese digitale în scopul oferirii cetăţenilor și întreprinderilor a unor servicii publice digitale noi sau semnificativ îmbunătăţite.

 

Exemple de activități eligibile:

  • aplicații și soluții de e-guvernare locală și județeană;
  • platforme de gestiune integrată și aplicații de accesare a datelor și a documentelor emise de mai multe instituții/servicii locale sau servicii/departamente/compartimente din cadrul aceleiași instituții;
  • platforme de servicii publice digitale (plata online a taxelor și impozitelor, sisteme de programări online, aplicații de tipul funcționar public virtual );
  • proiecte de tip GIS;
  • platforme pentru managementul documentelor și al arhivelor;
  • platforme de interacţiune cu cetățenii

 

Detalierea acestor activităţi se regăsește în secţiunea 5.2.2 Activități eligibile.

Tipuri de solicitanți eligibili:

  • consilii județene, primării de municipii și orașe sau parteneriate între acestea;
  • parteneriate între consilii județene, primării de municipii și orașe cu primării de comune, instituţii publice locale sau centrale.

 

Valoarea minimă nerambursabilă a unui proiect: 100.000 euro (inclusiv TVA).

Valoarea maximă nerambursabilă a unui proiect: 600.000 euro (inclusiv TVA).

 

Ghidul solicitantului și anexele pot fi consultate AICI!

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut