Planul de Dezvoltare Regională (PDR) al regiunii Sud-Vest Oltenia 2021-2027, lansat în CONSULTARE PUBLICĂ

Planul de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia 2021-2027 reprezinta instrumentul de planificare strategica prin care regiunea, plecand de la analiza socio-economica regionala si avand drept cadru obiectivele tematice, prioritatile de investitii si actiunile cheie prevazute de proiectele de regulamente privind fondurile europene, isi promoveaza prioritatile si interesele in domeniul economic și social.

PDR reprezintă atât o reflectare a nevoilor de dezvoltare a regiunii, în vederea reducerii cât mai rapide a decalajelor existente față de regiunile mai dezvoltate din UE, cât și un instrument de prioritizare a investițiilor în regiune.

Planul va avea ca anexă portofoliul de proiecte relevante la nivel regional, aflat momentan in lucru, ce va stabili necesarul si tipurile de investitii ce vor fi finantate din viitoarele Programe Operationale sau alte surse de finantare, in concordanta cu prioritatile regiunii, direcțiile de acțiune si obiectivele specifice de atins la finalul perioadei de programare.

Documentul poate fi descărcat accesând link-ul de mai jos. Observațiile și propunerile de îmbunătățire a documentului pot fi transmise prin email la adresele: programare@adroltenia.ro si magda.lungu@adroltenia.ro. Date și informații suplimentare despre acest subiect pot fi oferite de d-na Magda Lungu, Șef Departament PM POR, tel/fax: 0251/412780, e-mail: magda.lungu@adroltenia.ro.

PDR 2021-2027 _Varianta finala