ADR SV Oltenia anunță lansarea a trei ghiduri aferente apelurilor de proiecte pentru investiții în infrastructura verde

NOUTĂȚI ADRSV - ADR SV Oltenia anunță lansarea a trei ghiduri aferente apelurilor de proiecte pentru investiții în infrastructura verde

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, anunță lansarea a trei ghiduri aferente apelurilor de proiecte în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia, pentru investiții în infrastructura verde. Apelurile sunt dedicate municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor din Oltenia.

Unitățile administrativ-teritoriale din mediul urban au, astfel, la dispoziție aproape 88 de milioane de euro pentru conservarea și protejarea ecosistemului natural prin crearea de parcuri și grădini publice, păduri urbane, păduri-parc, grădini botanice și alte spații verzi naturale și semi-naturale urbane.

Categorii de solicitanți eligibili:

☑️ primăriile de municipii reședință de județ/ municipii/ orașe din Oltenia;

☑️ parteneriate între primăriile din mediul urban și consiliile județene.

Apelul de proiecte dedicat municipiilor reședință de județ este de tip necompetitiv. Bugetul total alocat: 57.114.353 euro, pentru fiecare municipiu reședință de județ existând o alocare financiară prestabilită. Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 100.000 euro, iar valoarea maximă eligibilă este de 12 milioane euro (cu condiția încadrării în alocarea predefinită pentru fiecare municipiu reședință de județ).

Celelalte două apeluri de proiecte sunt de tip competitiv. Bugetul alocat pentru municipii este de 10.544.188 euro, în timp ce orașele au la dispoziție un buget total de 20.209.694 euro. Ajutorul financiar nerambursabil: maximum 98% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Pentru municipii, valoarea eligibilă a unui proiect este de minimum 100.000 euro și maximum 6 milioane euro. Pentru orașe, valoarea minimă eligibilă este de 100.000 euro, iar valoarea maximă este de 3 milioane euro.

Data lansării ghidurilor: 1 august 2023. Solicitanții au la dispoziție cel puțin 30 de zile de la data lansării ghidurilor pentru pregătirea cererilor de finanțare și a anexelor.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse exclusiv prin aplicația electronică MySMIS2021/SMIS2021+, începând cu data de 1 septembrie 2023, ora 12:00. Data închiderii apelurilor este 1 martie 2024, ora 12:00.

Ghidurile finale pentru cele trei apeluri sunt disponibile mai jos:  

Ghidul solicitantului infrastructură verde – Municipii reședință de județ

Ghidul solicitantului infrastructură verde – Municipii

Ghidul solicitantului infrastructură verde – Orașe

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut