Start la depunerea de proiecte pentru investiții în infrastructură verde

NOUTĂȚI ADRSV - Start la depunerea de proiecte pentru investiții în infrastructură verde

Începând de vineri, 1 septembrie, autoritățile publice locale din mediul urban din Oltenia pot depune proiecte pentru investiții în infrastructură verde în cadrul Programului Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Prin cele trei apeluri lansate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management, primăriile de municipii reședință de județ, municipii și orașe din regiune au la dispoziție aproape 88 de milioane de euro pentru conservarea și protejarea ecosistemului natural prin crearea de parcuri și grădini publice, păduri urbane, păduri-parc, grădini botanice și alte spații verzi naturale și semi-naturale urbane.

Proiectele pot fi depuse în perioada 1 septembrie 2023, ora 12:00 – 1 martie 2024, ora 12:00.

Cu această ocazie, a fost organizată o conferință de presă cu reprezentanții mass-mediei regionale, care au fost informați despre noile apeluri de proiecte lansate în cadrul PR Sud-Vest Oltenia, oportunitățile de finanțare puse la dispoziția mediului public și privat, precum și despre noutățile din activitatea ADR Sud-Vest Oltenia, precum desemnarea Agenției drept Organism Intermediar pentru Programul Tranziție Justă și Programul Sănătate.

Ne-am propus ca, lunar, să venim cu noutăți și să lansăm câte un apel în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia. Astfel, astăzi, a început depunerea cererilor de finanțare în MySMIS pentru dezvoltarea infrastructurii verzi-albastre. Tot astăzi, am lansat trei apeluri pentru investiții în dezvoltare urbană integrată. Prin deschiderea acestor noi apeluri, Programul Regional Sud-Vest Oltenia a ajuns deja la o alocare de peste 400 de milioane de euro. De asemenea, am lansat în consultare publică încă două ghiduri. Este vorba despre ghidul destinat îmbunătățirii competitivității și a inovării în microîntreprinderi prin ajutoare de minimis și despre ghidul pentru digitalizare în folosul IMM-urilor. Dorința noastră este ca, prin organizarea periodică a unor întâlniri cu presa din regiune, să mediatizăm oportunitățile de finanțare pe care le oferă atât Programul Regional Sud-Vest Oltenia, cât și celelalte două programe pe care le gestionăm ca Organism Intermediar, Programul Tranziție Justă și Programul Sănătate”, a spus domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Tot vineri, 1 septembrie, au fost lansate apelurile pentru investiții teritoriale în strategii urbane, de asemenea, dedicate primăriilor din mediul urban din Oltenia.

Cele trei ghiduri finale lansate astăzi sunt destinate dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului cultural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane. Adresabilitatea acestor apeluri este spre zona publică. Proiectele pot fi depuse de municipiile reședință de județ, municipiile și orașele din regiune, în perioada cuprinsă între 1 octombrie 2023, ora 12:00, și 1 aprilie 2024, ora 12:00. Acțiunile principale vizate de cele trei apeluri constau în conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural – monumente istorice de categoria A, B și UNESCO, dezvoltarea infrastructurii de turism și îmbunătățirea mediului urban prin investiții constând în reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea clădirilor destinate utilizării publice pentru activitățile culturale, recreative și socio-culturale”, a spus domnul Marius Vărgatu, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia.

Aceste oportunități de finanțare se adaugă celorlalte trei apeluri lansate în cadrul PR Sud-Vest Oltenia, pentru investiții în drumurile județene, infrastructura educațională și eficiența energetică a clădirilor publice.

Ghidurile Solicitantului pentru Infrastructură verde, precum și corrigendum-urile publicate pot fi consultate aici: https://pr2021-2027.adroltenia.ro/prioritatea-3-eficienta-energetica-si-infrastructura-verde____/

Ghidurile Solicitantului pentru Dezvoltare urbană integrată pot fi consultate aici: https://pr2021-2027.adroltenia.ro/prioritatea-7-dezvoltare-teritoriala-sustenabila______/

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut