Help desk
Apeluri de proiecte
Instrucțiuni AM PRSVO
22.07.2024 – MANUALUL BENEFICIARULUI ediția 1, revizia 1 – Manualul reprezintă un îndrumar și nu exonerează beneficiarul de respectarea legislației în vigoare la nivel național și european.
17.01.2024 – Ghidul cu situații de nereguli-fraude – Acest ghid reprezintă un material de informare, prin intermediul lui urmărindu-se o mai bună înţelegere a beneficiarilor pentru a se asigura evitarea unor situaţii care pot genera suspiciuni de neregulă / fraudă.
22.09.2023 – Formular firme de consultanta – Agenția pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia consideră util să poată oferi potențialilor beneficiari din regiune o baze de date cu organizațiile care desfășoară activități privind elaborarea de proiecte, documentații tehnico-economice, implementarea contractelor, achiziții publice sau consultanță specifică accesării fondurilor europene.
Firmele care desfășoară activități de consultanță și care doresc să fie introduse în această bază de date sunt invitate să completeze și să transmită la adresele de e-mail: simona.covrescu@adroltenia.ro și office@adroltenia.ro, următorul formular.
Transmiterea formularului completat reprezintă acceptul dumneavoastră ca următoarele informații: numele firmei, numele persoanei de contact, date de contact (adresă web, email, telefon) să fie postate pe site-ul www.adroltenia.ro.
19.09.2023 – MANUALUL BENEFICIARULUI – include prevederi clare și neechivoce, inclusiv etape, documente și orice informație necesară beneficiarului în relația cu autoritatea de management, inclusiv în ceea ce privește modificările contractuale, managementul financiar, monitorizarea, verificarea, autorizarea și rambursarea cheltuielilor, atât în perioada de implementare, cât și în perioada în care beneficiarul/liderul de parteneriat are obligația de a asigura caracterul durabil al operațiunilor potrivit art. 65 din Regulamentul UE 2021/1060, cu modificările și completările ulterioare.
Manualul reprezintă un îndrumar și nu exonerează beneficiarul de respectarea legislației în vigoare la nivel național și european.
21.07.2023 – Îndrumar privind completarea cererii de finanțare
12.07.2023 – Organizațiile care desfășoară activități de consultanță în domeniul achizițiilor publice pentru autorități contractante și care doresc să participe la atelierul de lucru sunt invitate să completeze formularul online accesând următorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAaIMK126D9ZX1uAVr3PK91TQXUrVyxBHVKTtrRWrgg01DgQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0
11.05.2023 – Ghid achiziții – Colecție de spețe 2023
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.mfe.gov.ro
Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat
fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin
care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.