Seria de seminare PR s-a încheiat cu succes

Publicat la data de : 04/04/2025

NOUTĂȚI ADRSV - Seria de seminare PR s-a încheiat cu succes

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR SV Oltenia), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, a finalizat seria de seminare organizate în județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți. Aceste sesiuni de informare au avut ca scop sprijinirea beneficiarilor din regiune în implementarea corectă și eficientă a proiectelor finanțate din fonduri europene.

Seminarele au avut ca obiectiv consolidarea capacității administrative a beneficiarilor, cu accent pe tematici importante pentru derularea procedurilor de achiziții publice, inclusiv lucrările de construcție, și pe mecanismele care asigură transparența și integritatea în implementarea proiectelor. Un subiect important discutat în cadrul întâlnirilor a fost conceptul de Pact de Integritate, un instrument cheie pentru prevenirea neregulilor, asigurarea transparentei și a unei gestionări corecte a fondurilor europene.

Echipa ADR SV Oltenia a abordat, de asemenea, dificultățile întâmpinate de participanți în procesul de achiziții, oferind soluții și instrumente utile pentru evitarea greșelilor comune. De asemenea, au fost prezentate ghiduri și materiale de lucru care pot sprijini echipele de implementare în activitățile lor zilnice.

„Aceste sesiuni de informare sunt parte a unui program continuu al Autorității de Management prin care autoritățile publice din regiune, beneficiari ai Programului Regional, sunt sprijiniți pentru  gestionarea optimă a contractelor de finanțare. În același context, se încadrează și Ghidul de achiziții, material care poate să vină în ajutorul echipelor de implementare printr-o  colecție de spețe utilă pentru evitarea neregulilor în gestionarea contractelora declarat domnul Cătălin Catană, directorul general al Autorității de Management PR SV OLTENIA.

 

APELURI DE PROIECTE

INFORMATII BENEFICIARI

Solicită informații





Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.