Corrigendum nr. 2 – Modernizarea infrastructurii universitare

Publicat la data de : 03/03/2025

NOUTĂȚI ADRSV - Corrigendum nr. 2 – Modernizarea infrastructurii universitare

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, anunță publicarea Corrigendumului nr. 2 pentru apelul „Investiții în dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru învățământ terțiar”, Prioritatea 6 – Educație modernă și incluzivă.

Se modifică astfel:

  1. În secțiunea 3.2. Categorii și plafoane de cheltuieli eligibile, formularea:

 „Cap. 1 - Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului

1.1. Obţinerea terenului

1.2. Amenajarea terenului

1.3. Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea terenului la starea iniţială

1.4. Cheltuieli pentru relocarea/protecţia utilităţilor (devieri reţele de utilităţi din amplasament)”

 Se înlocuiește cu:

 „Cap. 1 - Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului

1.2. Amenajarea terenului

1.3. Amenajări pentru protecţia mediului şi aducerea terenului la starea iniţială

1.4. Cheltuieli pentru relocarea/protecţia utilităţilor (devieri reţele de utilităţi din amplasament)”

 

  1. În secțiunea 5.3.2. Categorii și plafoane de cheltuieli eligibile, formularea:

„Cap. 4 - Cheltuieli pentru investiţia de bază

4.1 Constructii și instalații

4.2. Dotări și active necorporale”

 Se înlocuiește cu:

 „Cap. 4 - Cheltuieli pentru investiţia de bază

4.1 Construcții și instalații

4.2. Dotări

4.3. Active necorporale”            

 

  1. În secțiunea 5.3.2. Categorii și plafoane de cheltuieli eligibile, se corelează tabelul Plafoane de cheltuieli eligibile cu Cap. 1 - Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului în sensul eliminării liniei:

Cap. 1 - Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului

 

 

1.1. Obţinerea terenului - Se includ cheltuielile efectuate pentru cumpărarea de terenuri/ exproprieri în limita a 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului

a) cumpărarea de terenuri;

c) exproprieri.

 

În limita a 10% din valoarea totală eligibilă a proiectului. Costul de achiziție al terenului este eligibil dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 2 din HG nr. 873/2022, precum și următoarele condiții specifice:

a) se încadrează în limitele prevăzute la art. 64 alin. (1) lit. (b) din Regulamentul (UE) 2021/1.060, cu luarea în considerare a prevederilor care vizează operațiunile referitoare la conservarea mediului;

b) operațiunea nu beneficiază de finanțare din Fondul social european Plus, în aplicarea art. 16 alin. (1) din Regulamentul (UE) 2021/1057, cu excepția cazurilor în care se aplică dispozițiile art. 25 alin. (2) din Regulamentul (UE) 2021/1.060;

c) costul de achiziție al terenului este certificat de un evaluator, independent de beneficiarul operațiunii și autorizat, potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 24/2011 privind unele măsuri în domeniul evaluării bunurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 99/2013, cu modificările și completările ulterioare, care să confirme că prețul acestuia nu excedează valoarea de piață, luând în calcul caracteristicile tehnice ale imobilului.

 

  1. În secțiunea 5.3.4. Opțiuni de costuri simplificate. Costuri directe și costuri indirecte, formularea:

Structura costurilor directe este următoarea:

  1. Lucrări: conform

cap. 1 - Cheltuieli pentru obținerea și/sau amenajarea terenului, subcap. 1.2, 1.3 și 1.4, cap. 2 - Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții, cap. 4 - Cheltuieli pentru investiția de bază, subcap. 4.1 și 4.2, cap.5 - Alte cheltuieli, subcap. 5.1.1 din devizul general;”

 Se înlocuiește cu:

„Structura costurilor directe este următoarea:

  1. Lucrări: conform

cap. 1 - Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului, subcap. 1.2, 1.3 și 1.4,

cap. 2 - Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții,

cap. 4 - Cheltuieli pentru investiția de bază, subcap. 4.1 și 4.2,

cap. 5 - Alte cheltuieli, subcap. 5.1. (subcap. 5.1.1 și subcap. 5.1.2) și 5.3 din devizul general;”

 

  1. Se revizuiește Macheta financiară prin actualizare formula de calcul a costurilor directe din anexa Modelul K - Macheta financiară costuri simplificate si indirecte și se corelează datele din sheet-ul ”6-Detaliere Buget” cu prevederile Ghidului Solicitantului în sensul eliminării liniei: ”CAP. 4.4. Construcții, instalații și dotări (utilaje, echipamente tehnologice și funcţionale cu sau fără montaj, dotări, active necorporale) aferente măsurilor conexe care contribuie la atingerea obiectivelor priorității de investiție: Cheltuielile conexe contribuie la atingerea obiectivelor priorității de investiție: spre ex lucrări care vizează împrejmuire, acces pietonal în curte, iluminat exterior, alei pietonale şi acces auto, spații conexe (locuri de parcare autospeciale, docuri pentru biciclete/trotinete electrice, clădire anexă altele decât cele definite ca infrastructura educaţională, care se execută pe amplasamentul delimitat din punct de vedere juridic al proiectului;”

 

Ghidul și anexele pot fi consultate AICI.  

 

APELURI DE PROIECTE

INFORMATII BENEFICIARI

Solicită informații





Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.