Apel proiecte: Modernizarea infrastructurii universitare

Publicat la data de : 18/11/2024

NOUTĂȚI ADRSV - Apel proiecte: Modernizarea infrastructurii universitare

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027, lansează un nou apel de proiecte pentru investiții în infrastructura educațională universitară.

Alocarea financiară totală pentru acest apel este de 7.302.065 euro, din care 4.381.239 euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 2.920.826 euro reprezintă contribuția națională din bugetele de stat și locale.

Proiectele pot fi depuse în perioada 17 februarie 2025, ora 12:00 – 18 aprilie 2025, ora 12:00.

Apelul se desfășoară în cadrul Priorității 6 – Educație modernă și incluzivă, având ca obiectiv specific OS 4.2 – Îmbunătățirea accesului egal la servicii de educație incluzive și de calitate. Acest obiectiv pune accent pe dezvoltarea unei infrastructuri educaționale reziliente, adaptate atât educației tradiționale, cât și celei la distanță sau online.

În cadrul prezentului apel de proiecte, solicitanții de finanțare eligibili sunt reprezentați de instituțiile de învăţământ superior de stat acreditate care au sediul social și desfășoară activități de învățământ superior în regiunea Sud-Vest.

Apelul vizează finanțarea următoarelor tipuri de activități:

  • Echiparea, dotarea, construcția, modernizarea, reabilitarea sau extinderea infrastructurii educaționale universitare.
  • Creșterea calității și accesului la educație, inclusiv dezvoltarea de noi specializări, în acord cu tipologiile sprijinite de Fondul Social European Plus (FSE+).
  • Activități suport, precum proiectarea, consultanța pentru cererile de finanțare, managementul implementării proiectului, precum și informarea și publicitatea aferentă.

Ghidul solicitantului, cu toate informațiile necesare, este disponibil AICI.

 

APELURI DE PROIECTE

INFORMATII BENEFICIARI

Solicită informații





Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.