Întâlnire de lucru cu autoritățile din județul Vâlcea

NOUTĂȚI ADRSV - Întâlnire de lucru cu autoritățile din județul Vâlcea

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management, continuă seria întâlnirilor de lucru cu autoritățile publice locale din regiune cu privire la oportunitățile de finanțare din Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027.

Joi, 23 martie, echipa ADR Sud-Vest Oltenia a ajuns la Râmnicu Vâlcea, pentru evenimentul organizat în colaborare cu Consiliul Județean (CJ) Vâlcea.

Au fost prezenți, alături de conducerea și experții din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia, vicepreședintele CJ Vâlcea, domnul Florian Marin, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, domnul Mircia Gutău, prefectul județului Vâlcea, domnul Mihai Oprea, și reprezentanți ai autorităților publice locale din mediul urban și rural din județ. 

În cadrul întâlnirii de lucru, au fost prezentate prioritățile de finanțare ale PR SV Oltenia 2021-2027, bugetul alocat, ghidurile specifice care s-au aflat în consultare publică, principiul DNSH și imunizarea la schimbările climatice, precum și aspecte privind achizițiile publice.

În data de 28 februarie 2023, s-a încheiat perioada de consultare publică a ghidurilor pentru mai multe priorități de investiții aferente PR SV Oltenia 2021-2027: eficiență energetică – investiții în clădirile publice, infrastructură educațională – învățământ primar și secundar, accesibilitate și conectivitate la nivel județean – drumuri județene și soluții de descongestionare a traficului.

Alte 8 ghiduri se află în consultare publică. Este vorba despre:  

  • Ghidurile solicitantului pentru prioritatea 3 – Eficiență energetică și infrastructură verde, acțiunea B – Sprijin pentru conservarea, îmbunătățirea sau extinderea infrastructurii verzi-albastre – 3 apeluri dedicate: municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor;
  • Ghidurile solicitantului pentru prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă – Sprijin pentru dezvoltare urbană integrate – 3 apeluri dedicate: municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor
  • Ghidul solicitantului pentru strategiilor teritoriale integrate;
  • Ghidurile solicitantului pentru prioritatea 1: Competitivitate prin inovare și întreprinderi dinamice, Obiectivul specific 1.3: Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive și Obiectivul specific 1.4: Dezvoltarea competențelor pentru specializare inteligentă, tranziție industrială și antreprenoriat – un apel pentru IMM-uri.
  •  

ADR Sud-Vest Oltenia va continua seria întâlnirilor și consultărilor cu autoritățile publice locale din regiune, iar următorul județ aflat pe listă este județul Mehedinți.

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut