Centru școlar reabilitat prin Regio Sud-Vest

NOUTĂȚI ADRSV - Centru școlar reabilitat prin Regio Sud-Vest

Centrul „Andreea” din Râmnicu Vâlcea, aflat în administrarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Băbeni, va fi reabilitat, modernizat și dotat cu fonduri europene, printr-un proiect implementat în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027.

Contractul de finanțare a fost semnat miercuri, 28 februarie, de către directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu. La evenimentul care s-a desfășurat la Palatul Administrativ din Râmnicu Vâlcea au fost prezenți, de asemenea, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Marius Vărgatu, și directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană.

„Prin acest proiect, accesul la educație al copiilor cu nevoi speciale se va îmbunătăți considerabil. Investiția are ca scop îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii centrului, optimizarea costurilor de funcționare și creșterea gradului de confort pentru beneficiari – elevii cu cerințe educaționale speciale și cadrele didactice. Amenajarea sălilor de clasă, a cabinetelor şi a celorlalte spaţii se va face astfel încât întreg centrul să răspundă nevoilor specifice şi individualizate ale copiilor”, a precizat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Banii atrași prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia vor fi folosiți pentru reabilitarea termică, recompartimentarea și modernizarea clădirii centrului. Lucrările vor consta în izolarea pereților exteriori și a planșeelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie performantă energetic, modernizarea instalațiilor electrice, sanitare și termice, diverse lucrări de reparații și instalarea unor sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Proiectul implementat de CJ Vâlcea are o valoare de 16,2 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 15,9 milioane de lei. Beneficiarii sunt cei 123 de copii înscriși în învățământul special (nivel preșcolar, primar și gimnazial), familiile acestora, cadrele didactice și personalul auxiliar.

Investiția va fi derulată în cadrul Priorității 3Eficienţă energetică și infrastructură verde, Obiectivul specific 2.1/b(i)Promovarea măsurilor de eficiență energetică și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut