Cea de-a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PR SV OLTENIA 2021-2027

NOUTĂȚI ADRSV - Cea de-a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PR SV OLTENIA 2021-2027

În data de 27 iulie 2023, a avut loc cea de-a patra reuniune a Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul Regional (PR) Sud-Vest Oltenia 2021-2027, structură cu rol decizional strategic în procesul de implementare a Programului.

Ședința cu membrii și observatorii din cadrul Comitetului s-a desfășurat în sistem de videoconferință.

La întâlnirea online au fost prezenți, alături de conducerea Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai autorităților publice centrale și locale din regiunea Oltenia, membri ai comunității academice și de cercetare, ai mediului de afaceri și societății civile.

În cadrul întâlnirii, au fost aprobate metodologia generală de selecție a proiectelor și metodologiile și criteriile specifice de selecție folosite pentru Ghidul Solicitantului: Prioritatea 7 – Dezvoltare teritorială sustenabilă: – Sprijin pentru dezvoltare urbană integrată – Apelurile dedicate municipiilor reședință de județ, municipiilor și orașelor. 

Tot în cadrul ședinței, au fost prezentate detalii privind activitatea de evaluare a Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 – chestionare și planul de evaluare, precum și informări cu privire la apelurile lansate și la activitățile de informare și vizibilitate.

Comitetul de Monitorizare pentru PR SV Oltenia 2021-2027, care are în componență 30 de membri cu drept de vot, se va reuni pe parcursul întregii perioade de programare pentru a examina implementarea Programului și progresele înregistrate în îndeplinirea acestuia.

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut