Ateliere de Lucru EDP

NOUTĂȚI ADRSV - Ateliere de Lucru EDP

ADR SV Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest (PR SV) Oltenia 2021-2027 și coordonator al procesului de descoperire antreprenorială, a organizat două întâlniri „Ateliere de Lucru EDP”:

– pe data de 27.06.2024, la Râmnicu-Vâlcea, cu sprijinul CAMEREI DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE VÂLCEA;

– pe data de 28.07.2024, la Târgu-Jiu, cu sprijinul UNIVERSITĂȚII „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” DIN TÂRGU-JIU.

Obiectivul atelierelor de lucru EDP este de a sprijini derularea mai eficientă și efectivă a procesului de descoperire antreprenorială în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia în domeniile de specializare inteligentă.

Atelierele sunt organizate în cadrul proiectului S3 Community of Practice (Comunitatea de Practică S3), prin care ADR SVO beneficiază de Asistență Tehnică din partea Comisiei Europene (DG Politică Regională și Urbană).

Procesul de descoperire antreprenorială este strâns interconectat cu elaborarea, implementarea și revizuirea Strategiei regionale de specializare inteligentă 2021-2027. Strategia are multiple surse de finanțare, cea mai importantă fiind Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027. Implicarea actorilor cheie, prin procesul de descoperire antreprenorială, este un criteriu care trebuie îndeplinit în vederea utilizării fondurilor europene disponibile prin Program, fiind deosebit de important în vederea dezvoltării și comercializării de noi produse și servicii competitive în regiunea Sud-Vest Oltenia.

În acest context, la evenimentele „Ateliere de Lucru – Sprijinirea procesului de descoperire antreprenorială în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia” au participat stakeholderi regionali din sistemul Quadruplu Helix la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia (mediul academic, mediul de afaceri, autorități publice, organizații ce reprezintă societatea civilă).

La evenimente au fost prezenți domnul Cătălin CATANĂ, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, doamna Magda LUNGU, director al direcției de Programare și Gestionare Program, doamna Petra SZÁVICS (expert extern – proiect „S3 CoP – Targeted support for SWO RDA Romania” DG Regio), experți din cadrul Agenției, reprezentanți ai institutelor de cercetare regionale și naționale, ai stațiunilor de cercetare-dezvoltare din regiune, precum și reprezentanți ai mediului academic.

Tematica abordată în cadrul Atelierelor de Lucru EDP a avut drept subiecte principale:

– Domeniile regionale de specializare inteligentă;

– Finanțarea proiectelor de specializare inteligentă prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027;

– Descoperirea antreprenorială:element cheie în procesul de specializare inteligentă.

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut