14 milioane de euro investiți în Călimănești

NOUTĂȚI ADRSV - 14 milioane de euro investiți în Călimănești

Infrastructura pentru transportul public din orașul Călimănești va fi modernizată în perioada următoare cu fonduri europene în valoare de peste 14 milioane de euro, atrase prin Programul  Regional Sud-Vest Oltenia 2021 -2027.

Dezvoltarea sistemului de transport public ecologic, autobuze electrice, piste de biciclete, parcare de tip park&ride, stații de încărcare, biciclete pentru închiriere reprezintă principalele rezultate de care vor beneficia locuitorii orașului, dar și turiștii.

În cadrul unui eveniment oficial organizat astăzi, 20 iunie 2024, domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, a înmânat domnului Florinel Constantinescu, primarul orașului Călimănești, trei contracte de finanțare. De asemenea, la eveniment au fost prezenți domnul Marius Vărgatu, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia și domnul Cătălin Catană, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia.

„De-a lungul timpului am avut o colaborare foarte bună cu Primăria orașului Călimănești, implementând o serie de proiecte menite să îmbunătățească atât calitatea vieții locuitorilor, cât și a turiștilor care vizitează stațiunea. Cele trei contracte pe care i le-am înmânat astăzi domnului primar Florinel Constantinescu, urmăresc modernizarea infrastructurii de transport în comun, cu scopul de a decongestiona traficul și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră ”, a declarat domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Primul proiect Achiziția de mijloace de transport, dezvoltarea, extinderea și modernizarea infrastructurii necesare pentru o utilizare conformă a transportului public, Oraș Călimănești, județul Vâlcea – Modul 1 are o valoare totală de peste 24 milioane de lei, o finanțare nerambursabilă de aproximativ 23 milioane de lei și vizează achiziționarea unui autobuz electric, achiziționarea de biciclete și a sistemelor aferente de închiriere, amplasarea unei stații de încărcare pentru autobuze electrice, amenajarea pistelor de biciclete, modernizarea unei străzi și a unei stații de autobuz tip construcție.

 Cel de-al doilea proiect Achiziția de mijloace de transport, dezvoltarea, extinderea și modernizarea infrastructurii necesare pentru o utilizare conformă a transportului public, Oraș Călimănești, județul Vâlcea – Modul 2 are o valoare totală de peste 24 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de aproximativ 23 milioane de lei. Acesta va include achiziționarea a două autobuze electrice, a unor biciclete și a sistemelor aferente de închiriere, amplasarea a 4 stații de încărcare pentru autobuze electrice, realizarea unei parcări de tip park&ride, construirea unei stații centrale pentru parcarea și gestionarea autobuzelor electrice, modernizarea a 16 stații de autobuz, precum și a opt străzi cu o lungime de aproximativ 4 km.

Cel de-al treilea proiect Achiziția de mijloace de transport, dezvoltarea, extinderea și modernizarea infrastructurii necesare pentru o utilizare conformă a transportului public, Oraș Călimănești, județul Vâlcea – Modul 3 cu o valoarea totală, asemănătoare cu a primelor două, de peste 24 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de aproximativ 23 milioane de lei va cuprinde următoarele investiții: achiziționarea unui autobuz electric, cumpărarea de biciclete și a sistemelor de închiriere a acestora, amplasarea unei stații de încărcare pentru autobuze electrice, amenajarea pistelor de biciclete, modernizarea unei străzi pe o lungime de 1.5 km și a unei stații de autobuz.

Toate cele trei investiții vor fi derulate în cadrul Priorității 4 a Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 – Mobilitate urbană durabilă, Obiectivul specific 2.8 – Promovarea mobilității urbane multimodale sustenabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon.

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut