Investiții cu fonduri europene în orașul Balș

NOUTĂȚI ADRSV - Investiții cu fonduri europene în orașul Balș

Parcul Central din orașul Balș va fi modernizat cu peste 3 milioane de euro finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia.

În cadrul evenimentului organizat astăzi, 1 aprilie 2024, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, a înmânat contractul de finanțare primarului localității Balș, domnul Cătălin Ştefan Rotea.

La eveniment au fost prezenți, de asemenea, președintele Consiliului Județean Olt, domnul Marius Oprescu, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Marius Vărgatu și directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană.

Prin acest proiect se dorește conservarea, reabilitarea și regenera

rea infrastructurii verzi, protejarea naturii, creşterea biodiversității și modernizarea unei suprafeţe de peste 31 de mii de mp de spaţii verzi din cadrul Parcului Central al orașului Balș.

Astfel, odată cu finalizarea proiectului locuitorii orașului Balș se vor putea bucura de infrastructura verde modernizată a parcului, care le va oferi facilități de relaxare, transformându-se într-o oază de liniște în centrul orașului.

 Proiectul implementat de Primăria orașului Balș are o valoare de aproximativ 15,6 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 14,7 milioane de lei. Investițiile se derulază în cadrul Priorității– Eficiență energetică și infrastructură verdeObiectivul specific 2.7 – Intensificarea acțiunilor de protecție și conservare a naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare.

 

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut