25 de ani de dezvoltare regională

NOUTĂȚI ADRSV - 25 de ani de dezvoltare regională

Vineri, 22 martie, sărbătorim un sfert de veac de la înființarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, care și-a început activitatea în luna martie a anului 1999. Ne-am angajat, atunci, într-un proiect măreț și provocator de sprijin al dezvoltării uneia dintre cele mai frumoase regiuni ale României.

După 25 de ani, ne aflăm în fața unui bilanț pozitiv care ne onorează și, în același timp, ne obligă ca, în următorii ani, să păstrăm aceleași standarde de performanță și să aplicăm aceleași principii de transparență care ne-au ghidat activitatea de până acum.

„Ca să vă puteți face o idee de ansamblu despre ce a însemnat activitatea ADR Sud-Vest Oltenia în acești 25 de ani, bilanțul tuturor programelor implementate se ridică la aproximativ 2 miliarde de euro atrase în regiunea Sud-Vest Oltenia. Detaliat pe programe, avem peste 89 de milioane de euro pe programele Phare, 6,5 milioane de euro pe programele guvernamentale și 80,5 milioane de euro pe POS CCE 2007-2013. În ceea ce privește Programele Operaționale Regionale, bilanțul POR 2007-2013 și POR 2014-2020 în regiunea Sud-Vest Oltenia înseamnă o sumă totală de aproximativ 1,8 miliarde de euro”, a spus domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

În prezent, suntem Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 și Organism Intermediar pentru alte două programe, Programul Tranziție Justă și Programul Sănătate. Ne dorim, astfel, ca și de acum înainte să avem aceleași rezultate onorante și, împreună cu partenerii și beneficiarii noștri, să continuăm dezvoltăm Oltenia!

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut