În cazul proiectelor de importanță strategică (OIS) și al proiectelor a căror valoare totală depășește 10.000.000 euro, beneficiarii trebuie să asigure, pe lângă activitățile minime de comunicare enumerate în secțiunile anterioare, și organizarea a cel puțin unui eveniment/unei activități de comunicare la finalizarea proiectului/inaugurarea investiției, la care să fie invitate să participe Comisia Europeană, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Biroul Parlamentului European în România, Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceste entități trebuie anunțate în timp util, în mod ideal cu trei luni înainte, pentru a permite participarea lor la eveniment/activitate. Evenimentul/activitatea trebuie să sublinieze impactul sprijinului financiar european primit și trebuie să includă participarea mass-media. Beneficiarul este încurajat să organizeze mai multe astfel de evenimente pe parcursul desfășurării proiectului, în momentul finalizării unei etape importante din proiect și la încheierea acestuia/inaugurarea investiției.
De asemenea, beneficiarii trebuie să realizeze:
- fotografii/clipuri video de bună calitate pe toată perioada de implementare a proiectului, pentru ilustrarea progresului înregistrat, care vor fi furnizate, la cerere, și Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia;
- un clip/o prezentare care să reutilizeze vizualurile realizate în timpul proiectului, la finalizarea acestuia, care să promoveze evoluția proiectului în timp și să arate impactul operațiunii strategice și al sprijinului financiar european.
În cazul specific al acestor proiecte, beneficiarii mai pot realiza:
- (mini) campanii dedicate proiectului pe care îl gestionează;
- o promovare susținută în media, prin conferințe de presă, comunicate de presă, invitarea jurnaliștilor să viziteze proiectul, alte evenimente media, mai ales după atingerea unui anumit nivel de maturitate a proiectului;
- elaborarea unor materiale promoționale care să poată fi utilizate și de Comisia Europeană.
Aceste activități este bine să fie implementate în strânsă cooperare cu Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, obținând astfel o valoare adăugată mai mare decât în situația unor activități fragmentate.
În acest context, beneficiarul are obligația de a elabora și transmite Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, după contractare, un Plan de acțiuni privind promovarea obiectivului/proiectului în concordanță cu prevederile RUE 1060/2021.