Ghidul solicitantului pentru digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

NOUTĂȚI ADRSV - Ghidul solicitantului pentru digitalizarea IMM-urilor, în consultare publică

ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027, lansează în consultare publică un nou ghid de finanțare pentru mediul privat din Oltenia.

Este vorba despre apelul de proiecte destinat Digitalizării în folosul IMM-urilor, Prioritatea 2: Digitalizare în beneficiul cetățenilor și al firmelor, Obiectivul specific 1.2: Valorificarea avantajelor digitalizării, în beneficiul cetățenilor, al companiilor, al organizațiilor de cercetare și al autorităților publice, Acțiunea 2.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și are o alocare financiară de 21.126.000 euro. Contribuția programului la finanțarea unei investiții este de maximum 90% din valoarea eligibilă a investiției, în limita plafonului de minimis, respectiv echivalentul în lei a 75.000 euro.

Acțiuni sprijinite în cadrul apelului:

  • adoptarea tehnologiilor și a instrumentelor digitale care conduc la inovarea modelului de afaceri;
  • investiții în echipamente TIC;
  • achiziția de aplicații software/licențe, resurse de stocare și procesare, tehnologii specifice de utilizare a inteligenței artificiale, securitate cibernetică;
  • soluții IT pentru comerțul electronic.

Este obligatorie includerea în cadrul proiectului a unor măsuri de creștere a eficienței energetice (raportate la investițiile în echipamente TIC) și cele privind economia circulară, inclusiv prevenirea producerii și reciclarea deșeurilor, în cuantum de minimum 5% din valoarea eligibilă a proiectului.

Sunt eligibile microîntreprinderile/ IMM-urile din mediul urban sau întreprinderile mijlocii din mediul rural.

Consultarea publică se desfășoară în perioada 30.08 – 21.09.2023. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail office@adroltenia.ro.

 Versiunea draft a Ghidului solicitantului și anexele pot fi consultate AICI

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.

Sari la conținut