Încă un contract finanțat prin Regio Sud-Vest

NOUTĂȚI ADRSV - Încă un contract finanțat prin Regio Sud-Vest

Continuăm să finanțăm investiții în infrastructura rutieră prin Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027!

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, și președintele Consiliului Județean (CJ) Mehedinți, domnul Aladin Georgescu, au semnat marți, 13 februarie, contractul de finanțare pentru modernizarea unui nou drum județean. Este vorba despre DJ 562, pe o lungime de 51 km, proiect cu o valoare de peste 40 de milioane de euro. Pe lângă reabilitarea drumului, vor fi realizate diverse lucrări de infrastructură rutieră, precum construirea de stații de transport public, trotuare, poduri sau parapete.

„Felicit echipa Consiliului Județean Mehedinți atât pentru proiectul semnat astăzi (n.r. marți, 13 februarie 2024), cât și pentru investițiile implementate până acum în cadrul POR 2014-2020. Sunt proiecte cu o valoare totală de 125 de milioane de euro, o sumă importantă, iar asta înseamnă dezvoltarea județului Mehedinți. Prin programele pe care le gestionăm, ne dorim să dezvoltăm întreaga regiune și suntem mereu alături de beneficiarii noștri, pentru că succesul dumneavoastră este și succesul nostru. Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 are o alocare totală de 1,2 miliarde de euro, din care 250 de milioane de euro pentru drumuri județene. Am împărțit această sumă în mod egal între cele cinci județe ale regiunii, câte 50 de milioane de euro pentru fiecare județ”, a spus domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

 „Este un moment important pentru Consiliul Județean Mehedinți, întrucât semnăm al doilea cel mai mare proiect finanțat din fonduri europene pe care urmează să îl implementăm, după cel semnat în 2017, în valoare de 48 de milioane de euro, prin POR 2014-2020, tot pentru drumuri județene. Este prima cerere de finanțare pe care am depus-o în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia. De asemenea, am mai depus un proiect de aproximativ 10 milioane de euro care privește o lungime de puțin peste 15 km de drumuri județene, proiect pe care îl vom semna în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Mehedinți, domnul Aladin Georgescu.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 202 milioane de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 195 de milioane de lei, iar proiectul va fi implementat de CJ Mehedinți, în parteneriat cu autoritățile publice locale din orașul Vânju Mare și din cele cinci comune pe care drumul le traversează: Dârvari, Obârșia de Câmp, Pătulele, Jiana și Devesel.

La evenimentul de semnare au fost prezenți, de asemenea, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană, vicepreședinții CJ Mehedinți, echipa de implementare a proiectului și primarii localităților partenere în proiect.

Apelul care vizează conectivitatea regională și îmbunătățirea accesului la TEN-T din cadrul Priorității 5 a Programului Regional Sud-Vest Oltenia s-a încheiat în data de 27 ianuarie 2024. Au fost depuse opt proiecte, cu un grad de acoperire a bugetului alocat de 190%. Dintre acestea, au fost contractate trei proiecte, toate reprezentând investiții în drumuri județene care vor fi modernizate la standarde europene. Beneficiarii sunt consiliile județene Dolj, Vâlcea și Mehedinți. Apelul de proiecte a fost necompetitiv, cu o alocare de aproape 133 de milioane de euro.

APELURI DE PROIECTE

Solicită informații

Frauda este un act de înșelăciune comis pentru a obține câștiguri personale sau pentru a cauza o pierdere unei alte părți (A se vedea articolul 3 alineatul (2) din Directiva (UE) 2017/1371).
O neregulă este un act care nu respectă normele UE și care ar putea afecta interesele financiare ale UE, dar care ar putea fi rezultatul unor erori reale comise atât de beneficiarii care au solicitat fonduri, cât și de autoritățile responsabile cu efectuarea plăților.
Neregulile comise deliberat reprezintă cazuri de fraudă (pentru detalii, citiți articolul 1 din Regulamentul nr. 2988/95 al Consiliului).Click pe butonul de mai jos pentru a accesa formularul prin care ne puteți oferi detalii cu privire la frauda/neregula pe care doriți să o semnalați.